11

Hotel Marlton (Marlton House)

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Hvor har Madonna og Mickey Rourke bodd? Jo, nettopp her på Marlton House i 5 West, 8th Street mellom 5th og 6th Ave i Greenwich Village - riktignok før de slo igjennom.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Trykk for st&oslsh;rre

  Gården som nå er offisielt landemerke i New York ble bygget i 1900. Det har vært et billig hotell opp gjennom historien.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Stedet er mest kjent som et populært bosted for musikere, kunstnere, forfattere og skuespillere som kommer til New York for å søke lykken.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Mange ble boende her i måneder og år, noe som kanskje tydet på at de ikke slo helt igjennom.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Noen av de som bodde her da de kom til New York var Mickey Rourke og Madonna.

  Trykk for st&oslsh;rre

  På 80 og 90 tallet har Marlton House vært internat for en skole, før den ble solgt i 2012 og er nå pusset opp og fungerer som et vanlig hotell. Marlton Hotel ligger midt i hjerte av Greenwich Village og byr på en flott vibe i dette historiske og bohemske nabolaget. Stedet gjenåpnet som hotell på høsten 2013.

  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Les mer om historien til dette landemerket her på Wikipedia.org.

   

   

 8

Heath A. Ledger (1979-2008)

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Den australskfødte skuespilleren Heathcliff Andrew Ledger ble funnet død i en leilighet på 421 Broome Street - SoHo, New York City den 22 januar 2008.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Han var mest kjent fra filmen ”Brokeback Mountain” og som Golden Globe og Oscar vinner for rollen som The Joker i Batman filmen ”The Dark Knight”.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Heath Ledgers korte liv på Wikipedia.org.  Trykk for st&oslsh;rre


    Heath Ledgers prestasjon som Joker i "The Dark Knight" fra 2008 er av mange definert som et mesterstykke innen skuespillerkunst.

  Les mer om filmen på IMDB.com


   

   

 9

Stone Street

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Stone Street i Financial District, er en av Manhattans aller eldste gater. Det opprinnelige navnet var Brewers Street, men ble endret til Stone Street på grunn av det brosteinsbelagte dekket. Gaten har fredede bygninger helt tilbake til kolonitiden, da New York het New Amsterdam.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  En vandring i dag langs Stone Street, er virkelig som en reise tilbake i tid. Se godt på de gamle flott restaurerte bygningene, og plutselig er du tilbake til 1600 tallet. Gaten er i dag full av liv, med restauranter og barer i stort sett samtlige bygg. I tillegg finner du hotellet The Wall Street Inn som er et helt ok hotell (omtale kommer på vår Hotellside). Les mer om Stone Street på Wikipedia.org.

   

   

 


6

Flatiron Building

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   The Flatiron Building eller Fuller Building som den egentlig heter, ligger på 175 Fifth Avenue på Manhattan, og regnes for å være en banebrytende skyskraper. Ved ferdigstillelse i 1902 var det en av de høyeste bygningene i byen og den eneste skyskraperen nord for 14th Street.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  ETT ENKELT SøK, SPARER DEG GARANTERT FOR 1000-VIS AV KRONER, SAMMENLIGN HOTELLPRISER HER!  Bygningen ligger på en trekantet tomt dannet av Fifth Avenue , Broadway og East 22nd Street og 23rd Street. Nabolaget rundt bygningen er kalt Flatiron District etter sin vakre bygningen, som har blitt et ikon i New York.

  Les mer om Flatiron Building på Wikipedia.org.