Trykk for st&oslsh;rre
 

                   
0

West Village
- Der alt går litt saktere..

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  


West Village er som er rolig landsby i byen. Her er livet litt roligere. Naboene står på hver sine trapp i slåbrok og tøfler og snakker sammen mens de sipper til en kopp kaffe.

Jeg liker West Village for alle de små kafeene og restaurantene. Alle spisestedene er liksom landsbyens lokale sted.

TV serier som Friends og kanskje særlig Sex and the City for skylden for at det rolige nabolaget har blitt invadert at turister.

 
 
12

White Horse Tavern

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart567 Hudson Street, mellom 11th og Perry St. i West Village.
  Åpningstider: Mandag -søndag 1100-0200
   

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Trykk for st&oslsh;rre

  Den kjente og populære sjenkestua til den walisiske forfatter og poeten Dylan Thomas åpnet i 1880. Her sitter historiene i veggene og noen er også foreviget i form av maling.

  Trykk for st&oslsh;rre  Her møtes tilreisende og fastboende i alle aldre. Billig drikke og tradisjonell amerikansk bar mat. Anbefaler å teste ut buffalo wings, de er veldig bra!

  Historisk har dette vært et stamsted for kunstnere og forfattere. Dylan Thomas drakk seg til døde her i 1953. Og stedet kan også skryte av at folk som Bob Dylan, Andy Warhol, Woody Guthrie og Frank McCourt har vært ivrige gjester.


  Et trivelig og uformelt sted i vakre og deilige West Village. Et besøk her er obligatorisk hvis du er i området. Men er du redd for spøkelser er kanskje ikke dette stedet. I følge NewYork.com er dette et av de mest hjemsøkte steder i New York…

      
 
 
 
11

Automatic Slim´s

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart733 Washington Street, på hjørnet av Bank Street.
  Åpningstider: tirs-ons 17:30 - 02:00 tor-lør 17:30 - 04:00
   

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  West Village beste nabolagsbar. I kontrast til mange av de nærliggende, er dette stedet å ta helt av! Dette er ikke stedet for å ta seg selv for høytidelig. Og hvor nærmere du kommer en tidlig morgen, jo mer livat blir det.

  En av nabolagets billigste happy hours, og det tiltrekker seg mye ungdom. Det serveres enkle, men smakfulle meksikanske retter. Men i helgene fjernes bordene ved 10 tiden, og stedet utvikler seg til ei skikkelig party-bule frem mot midnatt. Da blir det stinn brakke. Mye stamgjester, som liker å danse til Bon Jovi låter, og lignende musikk. Automatic Slim´s har jukeboks, så det er bare å velge dine favoritt låter.


  Selv liker jeg å besøke stedet utenom helgene. Alltid hyggelige mennesker å bli kjent med, og en trivelig betjening.

      
 10

Swine

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   se på kart531 Hudson Street. En ny type divebar møter fine dining har sluttet seg til, og etablert seg i West Village´s restaurant jungel. Swine er en vin-fokusert rock-'N' roll restaurant -"bule" på Hudson Street.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Bak konseptet står Cris Criswell og John McNulty. Ideen er en komfortabel bar med fokus på god vin og spennende cocktails, supplert med en unik mat utvalg.

  "Ideen er down and dirty vin sted med high-end servering" forklarer Cris. "Det har fungert perfekt. V iønsket å kombinere alle ideer og slå den inn i en stor ting, og det har en bit av en annen føler seg her som det gjør nede, men er fortsatt bundet sammen. Det er det beste fra begge verdener."

  Vi skulle bringe litt av East Village til West Village," sier John. Vin serveres fra tappekraner, og starter på $ 6 per glass. Utvalget av øl er stort, og amerikansk. Maten er som navnet sier, mye fra svin. Stedet har veldig mange spennende retter, det meste av litt magrere kjøtt, men helt fantastisk. Og prisene er det heller ikke noe å si på.

  Vi likte stedet veldig godt, og tror det har livets rett. Alltid spennende med steder som forsøker å kombinere motsetninger. Noen ganger funker det, hvis det finner sin identitet, og New York er absolutt steder hvor dette kan lykkes. Kombinasjonen kvalitet og utvalg i litt rocka, og shabbby omgivelser har vi sett mye av i Brooklyn.
  Lykke til Cris og John!

      
 9

Cornelia Street Café

 •  
  til nettside   se på kart29 Cornelia Street. Vi har vært innom den svært trivelige restauranten, cafeen, baren og underholdnings stedet Cornelia Street Café. Vi slo av en prat med eier og grunnlegger Robin Hirsch, som sammen med tre andre åpnet dette kunstner stedet i 1977.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Her har Suzanne Vega opptrådt, Fredspris vinner Roald Hoffmann holdt foredage, og medlemmer av Monty Python underholdt. Sjekk ut underholdnings programmet på stedet egen hjemmeside.

  Restauranten er anerkjent, og det serveres frokost, lunch og middag fra en variert meny. Stort utvalg viner, og kaffe. Samt et av områdets koseligste fortau kafeer. Som igjen har gjort at Cornelia Steet Café blir stadig brukt i TV serier og filmer.

  Selv påstår de at de ligger i Greenwich Village og det diskuteres om det er 7 AVE eller 6 AVE som avgrenser området. Vi i MittNewYork.no opererer etter det offisielle eiendomsmegler kartet, derfor ender Cornelia Street Café opp i West Village.

      
 


8

Blue Ribbon

 •  
  til nettside   se på kart34 Downing Street i West Village. Mellom Bedford Street og Varick Street ligger restauranten fra et tips på nettsiden TimeOut New York, nemlig Blue Ribbon Downing Street Bar.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  En liten, men koselig og intim vin bar, med et rikt utvalg av nokså eksklusive viner fra hele verden. I tillegg har de også et bredt utvalg av brennevin, med hovedvekt på Cognac og Whiskey. Små fingermatretter serveres også, for de som vil ha noe å bite i. Blue Ribbon konseptet består av flere restauranter i New York, alle med forskjellig tema. Rett over gaten for vin baren finner du Blue Ribbon Bakery Kitchen. Les hva andre besøkende mener om Blue Ribbon på Yelp.com.

      
 7

Blind Tiger

 •  
  til nettside   se på kart I elegante West Village, 281 Bleecker Street, mellom Jones Street & Commerce Street ligger en av de beste pubene for fatøl, om ikke den beste. Puben fører et bredt utvalg av fat- og flaskeøl, lokale som nasjonale merker.  
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Merkene er for det meste fra mindre bryggerier. Et perfekt sted for øl elskere. Her kan den selv den beste ølkjenner få en ny opplevelse. I tillegg serverer Blind Tiger billige og bra småretter, så det er ingen vits å forlate stedet for å få noe å bite i. Sjekk ut øl menyen på Blind Tiger`s egen nettside. Les også hva andre øltørste mener om stedet på Yelp.com.

      
 6

Lederhosen

 •  
  til nettside   se på kart 39 Grove Street (at Blaker Street), West Village. Tyske ølkneiper er en liten "kept secret" på Manhattan. På Lederhosen Wurst & Bierhaus får du alt det du trenger for å minnes oktoberfestivalen i München.  

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Pretzel, bauernwurst, schnitzel, Radeberger og Hofbräuhaus er ord som får tyske gourmet-kjenneres munn til å løpe i vann.

      
 
4

The Slaughtered Lamb Pub

 •  
  til nettside   se på kart 182 west, 4th Street, West Village (mellom Barrow St. og Jones St.) En skummel pub inspirert av mytene om blondiner, varulver og ofring av lam for beskyttelse mot onde ånder. En mystisk plass med en velkomstkomité i inngangspartiet litt utenom det vanlige!
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  De har et stort utvalg av øl, i kule omgivelser, til normale priser. En del turister i helgene, men perfekt for en formiddagsøl. Puben serverer også mat. Les hva andre mener om The slaughtered Lamb på Yelp.com.

      
 3

Cowgirl

 2

Tortilla Flats

 •  
  til nettside   se på kart 767 Washington Street, corner of W 12 Street. Her finner du et fest lokale helt uten sidestykket. Tex Mex og Margaritas står på menyen, og gjestene lar seg lett rive med.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Et perfekt sted for feiring av begivenheter sammen med vennegjengen. Her blir det garantert høy stemning. Vi måtte besøket dette sære stedet utenom åpningstid for å få tatt noen bilder, og kunne gi et inntrykk av hvordan det ser ut. Her blir det aldri for mye glitter og fjas. God fornøyelse! Les hva NYMag.com skriver om stedet. Tortilla Flats har også vært brukt som scene i filmen: She´s the one med bl.a. Cameron Diaz og Jennifer Aniston.

      
 
1

Smörgås Chef (CLOSED)

 •  
  til nettside   se på kart 283 West 12th Street - West Village
  58 Park Avenue - Midtown South Central
  53 Stone Street - Financial District
  Morten Sohlberg fra Oslo har, sammen med sin kone, de siste 10 årene åpnet 4 restauranter på Manhattan.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  DETTE ER TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  3 av de under navnet Smörgås Chef og en ved navn Crêpes Du Nord. Oppskriften er scandinavisk mat, topp kvalitet og perfeksjonisme i alle ledd. To av restaurantene ligger i Financial District - Smörgås Chef og Crêpe Du Nord som i tillegg til scandinaviske kjøkken; har en sterk touch av det franske kjøkken. Smörgås Chef er også representert i Midtown og West Village. Smörgås Chef konseptet er ikke bare scandinavisk i matveien, men også restaurantenes design bærer preg av det skandinaviske. Morten har selv stått for det meste av arbeide i etableringen.

         Morten har også bygd opp menyene fra bunn med grundig testing av de forskjellige rettene, og står selv for interiør og design. Han kan plutselig dukke opp i restauranten med både verktøykasse og drill for å gjøre utbedringer. Å lykkes i New York, å leve og bo der, er en drøm mange har. Men for de aller fleste forblir det kun en fjern drøm. Men Morten har klart det! Oppskriften er hardt, grundig og mye arbeid.


    Her et innslag gjort av wikipages.com på Smörgås Chef i Stone Street i Financial District.