18

New York's beste shopping gater

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Som alt annet er New York også verdens beste by å shoppe i. Her kommer guiden du trenger for å planlegge shopping.


  Trykk på bilde for flere bilder


   
  Kast ikke bort tiden på å lete, Mitt New York gir deg tipsene.

   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!  Jeg starter downtown, er du ikke kjent er, så kan det være greit å ha en guide. Her finner du lokale designere side om side med verdenskjente navn. Dette er stedene for de små og store skattene, de unike opplevelsene for eventyrlystne shoppere som gir deg den ultimate NYC feeling. Dette er de beste shopping gatene i byen:


  Spring Street mellom Bowery og 6th Ave. SoHo


  Trykk for st&oslsh;rre


  SoHo er selve mangfoldet for shoppere. Området her er like varierende som alle personlighetene du treffer på gata. Alt fra tradisjonelle og stilrene klær for han og henne på Theory 151 Spring St.) til mer fantasifullt og funky på Olive & Bette’s (158 Spring St.)

  Står det en gjeng paparazzi fotografer utenfor DASH (119 Spring St.) er kanskje Kardashians i byen.
  Variazioni (195 Spring St.) er fortiden megatrendy, men er også kjent for å ofte ha salg.
  Eller kle dere opp som sporty New Yorkere hos J. Lindberg (126 Spring St.) som tilbyr klær for både han og henne.
  Vil du ha noe som er Made In New York må du besøke MoMA Design Store (81 Spring St.) for gave, smykker tilbehør, nash and stash.

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Elizabeth Street mellom Broome og Houston i NoLita


  Trykk for st&oslsh;rre  Her finner du en rekke mindre og uavhengige butikker med et spennende og unikt utvalg fra en rekke designere som Christian Siriano (252 Elizabeth St.) og Thomas Sires ( 243 Elizabeth St.)

  Coop & Spree (202 Elizabeth St.) er en spennende samling designere under samme tak med noe virkelig for enhver smak.
  Her finner du velvære butikken Aesop (232 Elizabeth St.) sammen med one-of-a-kind butikker som Anya Ponorovskaya (251 Elizabeth St.) og vintage inspirerte lokale designer Erica Weiner (173 Elizabeth St.)

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Bleecker Street mellom 7th Avenue and Hudson Street i West Village


  Trykk for st&oslsh;rre


  Solfylte dager i New York er skapt for spaserturer, og det er få steder i verden som er mer tilfredstillende for en kombinasjon med shopping.

  På denne strekningen finner du high-end merker som Burberry (367 Bleecker St.) Kjoler og vesker hos Cynthia Rowley (376 Bleecker St.) Aesop (341 Bleecker St.) for å fylle opp med aromatiske hud produkter.
  Og dagen blir vel ikke fullkommen før Michael Kors (384 Bleecker St.) eller Ralph Lauren (381 Bleecker St.) Gi dagen en elegant finish med en shoppingtur på James Perse (368 Bleecker St.)

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!

  East 9th Street mellom 1st and 2nd Avenues, East Willage

  .
  Trykk for st&oslsh;rre


  Den kreative spirit i East Village er til inspirasjon og påvirkning alle byer i hele verden. I det sjarmerende nabolaget er der ingen grenser for hva som kan gjørs om til levebrød.

  Sjekk ut Huminska (315 East 9th St.) Vintage sjappa Cobblestones (214E. 9th st.) og utvalget hos Local Clothing (328 E 9th St.)
  Casual and easy-to-wear hos Meg (312 E. 9th St.) Er du gal etter vesker er Elliot Mann (324 E. 9th St.) et sted som kan ta noe tid. Eller er du i markedet for vintage vesker, sko, smykker og mye, mye mer er Fialka (324 E. 9th St.) stedet å gå på skattejakt. Made In NYC: Sohung Designs Boutique (312 E. 9th St.) finner håndlagede kær til han og henne. Dette er 100% New York City.


  Det kommer mer......SNART!   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!

   


   
 
 
 
19

5th Avenue shopping

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Julehandel i New York er en opplevelse. Men det er andre tider på året som er en vel så viktig ”høytid” for shoppere, nemlig januarsalget.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!

  Jeg og min samboer har reist fast til New York i januar. Når de enorme varemagasinene langs 5th Avenue skal tømme hyllene for fjorårets varer slippes løs en mulighet for de som vil handle designer klær til Fretex priser.

  5th Avenues shopping områder er mellom 39th Street og 60th Street. Her har de fleste designerne og varehusene sine flagship butikker.  Trykk for st&oslsh;rre  For menn som reiser til New York med en shopping-glad kjæreste, kan jeg minne om at januar er en god til for sport i byen.

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!

  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

   


   
 
16

NIKE Town

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   6 East 57th Street, mellom Madison Avenue and 5th Avenue. Manhattan, New York City!
  Hva sier du til 5 etasjer med NIKE klær, sko og annet sports utstyr? Dette er NIKE's flaggskip butikk i USA!

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  KLIKKER DU HER, SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING, GARANTERT!

  Sentralt på Manhattan finner du denne "gullgruven" av en NIKE store. Og ikke nok med det! Med dagens dollar kurs og amerikanske priser, får dette norske sportsbutikker og forhandlere til å gråte og rive seg i håret.

  Her får du topp service. Et utvalg av varer som er nærmest sinnsykt og priser som er under halv pris fra hva du blir tilbudt i norske sportsbutikker.

  Shopping som dette, midt i hjerte av Manhattan er bare en av de tusen ting du vil elske med å være i New York!
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!   


   
 
15

Kiehl's

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Adressen er til flaggskip butikken er 109 3rd Avenue. Skin Care, Hair and Body produkter. Kiehl's, grunnlagt av John Kiehl, startet opp som Pharmacy i 1851 p å hjørnet av 3rd Avenue og 13th Street, kjent som "Pear Tree Corner" i East Village.
  Trykk på bilde for flere bilder
  Kiehl´s levere fantastiske og naturlige kroppspleie produkter, og for reisende til New York er det et must å handle disse produktene til en langt billigere penge enn hjemme i Norge.  Kiehl's er eier av L' Oréal -konsernet, som ble kjøpt i 2000, og har i dag mer enn 250 butikker over hele verden , og over 1000 utsalgssteder supplert med salg i high- end varehus velg flyplass steder, samt uavhengige grossister .

  En klassisk 1934 Harley Davidson RL motorsykkel, tidligere eid av den amerikansk film skuespiller Clark Gable st år utstilt i Kiehl's flaggskip butikk i East Village . Kiehl's har mer enn 100 veteranmotorsykler i sine butikker rundt om i verden.
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!

  The Kiehl's butikkene alltid tiltrukket seg yngre publikum, sammenlignet med andre kosmetikk butikker. Kiehl's er ogs å kjent for å appellere til en usedvanlig stor mengde mannlig kunder , menn representerer 30 til 40 prosent av selskapets kundebase . I byer som New York og Los Angeles er nesten halvparten av alle kunder er menn .

  Besøk flaggskip butikken p å 109 3rd Avenue, eller en av de mange andre utsalgene som du finner her p å ShopMap.

  Les mer om den fantastiske historien om Kiehl's p å Wikipedia.

   


   
 
14

Bond no. 9

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Adressen er til flaggskip butikken er 9 Bond Street. Her lages parfyme for kvinner og menn, med heder til New York City. Mange kjente omr åder og gater har f ått sin egen duft.

  Trykk på bilde for flere bilder
  Kjente steder som Central Park, Broadway, High Line, Cooper Square, Brooklyn, NoHo, Bleecker Street, Wall street osv. har f ått sine egne dufter. Tror du Bond no. 9 har klart å fange atmosfæren og energien i en liten flaske? Det m å du finne ut selv!
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Besøk flaggskip butikken i 9 Bond Street, eller en av de mange andre utsalgene som du finner her p å ShopMap.   


   
 
13

Brooklyn Flea

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Brooklyn: Hver helg arrangerer Brooklyn Flea loppemarkeder i New York, i hovedsak Brooklyn. Lørdager i nabolaget Fort Greene, og søndager i Williliamsburg.

  Trykk på bilde for flere bilder
  Brooklyn Flea har vokst til å bli en av de største attraksjonene i New York. Her finner du en uhorvelig mengde lopper. Og det er vel ikke noe annet ord for hva du kan finne her enn alt!
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Nettsiden til Brooklyn Flea tipser også om loppemarked andre steder enn Brooklyn, og så har de et samarbeid med matmarkedet smorgasburg som vi kommer til å omtale her på MittNewYork i nær fremtid.

   


   
 12

Barneys

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   660 Madison Avenue, Upper East Side. Barneys er et eksklusivt varehus med hovedkvarter i New York. Dette er luksus varehuset over alle varehus. Her er ikke noen av verdens største designere utelat. Klær, sko, smykker, skjønnhetspleie, ja alt en shopping glad jente eller gutt kan ønske seg.
  Trykk på bilde for flere bilder
  Dette er stedet for for de største designeren, og sted hvor de største stjernene shopper. Det er nesten ikke mulig å unngå en musikk-, eller filmstjerne på Barneys.
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Selskapet startet i 1923, da Barney Pressman åpnet sin første butikk i Manhattan. Barneys hovedbutikk i New York ligger på 660 Madison Avenue mellom 60th og 61st Street på Upper East Side. Men det finnes avdelinger flere steder i New York. Se Barney´s egen hjemmeside.

  Ler mer om Barneys histore på Wikipedia.

  I niende etasje hos Barneys på 660 Madison Ave finnes også en restaurant, som serverer italiensk og amerikansk mat.

   


   
 


11

Paragon Sports

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   867 Broadway, 18th Street, ved Union square. i Flatiron District. Sports butikken over alle sportsbutikker i New York, kanskje verdens beste megastore. Paragon er ledende på kvalitet og salg av alle typer sportsutstyr og klær i New York. Butikken er nærmest et landemerke, og har eksistert siden 1908.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Hos Paragon Sports finner du de nyeste og beste produktene til nærmest all sport og idrett, sommer som vinter. Alle de største og beste sports merkene verden er representert her, og til helt andre priser enn vi er vant i Norge.

  Merker som nordmenn handler mye av er Canada Goose, The North Face, Nike, Converse, Burton, og mange, mange andre.

  Se hjemmesiden, og finn ut om Paragon Sports har det du ønsker deg, sjansen for det er meget stor!

  (mer bilder kommer..)

   


   
 

10

Apple Retail Store

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Lyst på en iPhone eller et nettbrett av typen iPad? Hvorfor ikke besøke en av Manhattans 5 Apple Retail Stores. Butikkene fremstår i minimalistisk design, i tråd med Apple`s selskapsprofil og er verdt et besøk da Apple Retail Stores ennå ikke finnes i skandinavia.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Apple er det største børsnoterte selskapet i verden i markedsverdi. De er også det største teknologiselskap i verden med omsetning og overskudd, mer enn Google og Microsoft sammen. Apple Retail Stores finner du pr. i dag 347 av, spredt utover 45 stater i USA - samt i 12 andre land. Les om Apple på Wikipedia.
  Manhattan NYC huser altså 5 av disse - og du finner de her:

  Apple Retail Store - Fifth Avenue. Finn butikken på kartet.
  Apple Retail Store - Grand Central. Finn butikken på kartet.
  Apple Retail Store - SoHo. Finn butikken på kartet.
  Apple Retail Store - Upper West Side. Finn butikken på kartet.
  Apple Retail Store - West 14th Street. Finn butikken på kartet.  Eier du en Mac, iPhone, iPod eller en iPad kan du jo laste ned denne App`n som inneholder New York Subway - og gjøre deg litt kjent før du ankommer byen i nyinkjøpte spasérsko! For på et eller annet tidspunkt vil du ty til Subway`n selv om skoene er like fine… beina vil bare ikke mer :-)

   


   
 

9

Donna Karan - DKNY

 •  
  til nettside   Donna Karan har tre butikker på Manhattan. 655 Madison Ave, 819 Madison Ave på Upper East Side. 420 West Broadway i SoHo. . Født og oppvokst i New York, men en stefar som var skredder og en mor som var modell, var veien kort inn i designer yrket.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Donna begynte som assistent for Anne Klein på slutten av 60 tallet, og jobbet der frem til hun i 1984 startet for seg selv. I 1985 presenterte Donna sin egen kolleksjon, og har siden tidlig på 90 tallet vært en av USA´s mest kjente designere. Best oversikt får du på Donna Karans egen nettside.


  Finn ut mer om Donna karan på Wikipedia.org.

   


   
 8

Michael Kors

 •  
  til nettside   En ekte New York designer, med megastore på 5th Avenue. Han har tatt over adressen 610, 5th Ave at Rockefeller center. Michael Kors` womenswear er kjent blant kvinner over hele verden.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Butikken på 5th AVE får damer med kjærlighet for vesker til å klore på vinduet - men utvalget er mye større enn det. Butikkene finnes flere steder i New York, best oversikt får du på Kors` egen nettside.
  Sjekk også Fashiontraveler.com. Finn ut mer om Michael Kors på Wikipedia.org.

   


   
 7

Shopping i SoHo

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   SoHo er ikke bare kule barer og restauranter, men også et shoppingeldorado. De beste gatene for shopping er Spring Street og Prince Street, samt tverrgående Broadway.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  TESTEN SOM GIR DEG ABSOLUTT MEST FOR PENGENE!  Her finner du både de store designerne og de mindre nisjebutikkene. Et dypdykk i alt det spennende SoHo har å by på er en fascinerende oppdagelsesferd. Jeg elsker dette området for alt det har å by på.